Fem servir cookies per proporcionar una millor experiència en la navegació . Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies.

Configurar.

CASAL INTENSIU DE JUNY
del 10 al 21 de juny
de 15:00h a 17:00h*5% descompte per germans/es
INSCRIPCIÓ:   INSCRIPCIÓ CASAL INTENSIU DE JUNY 2019
PROGRAMACIÓ:

10

11

12

13

14

JOCS

TALLER

SORTIDA

TALLER

JOCS D'AIGUA

17

18

19

20

21

JOCS

TALLER

SORTIDA

TALLER

JOCS D'AIGUA

Extraescolars

SERVEI DESCRIPCIÓ
ACOLLIDA MATINAL Servei matinal adreçat a la supervisió de nens i nenes abans de l’inici de la jornada escolar, oferint una possibilitat de 7.45h a 9.00h, per exemple. Cal disposar d’un espai on poder realitzar racons, petits tallers, esmorzar i jugar.
CASAL TARDA Servei de tarda adreçat a la supervisió de nens i nenes després de la jornada escolar, oferint una possibilitat de 16.30h a 18.00h, per exemple. Cal disposar d’un espai on poder realitzar racons, petits tallers, berenar i jugar.
ANGLÈS Estudi i coneixement de la llengua anglesa mitjançant jocs, tallers, fitxes i altres. S’ofereixen grups de no més de 10 nens/es agrupats i per edats.
MECANOGRAFIA Estudi i coneixement del teclat per tal d’aconseguir rapidesa i no cometre errors en el teclejat de textos. Ampliació de coneixements d’informàtica com el programa de processos de text com el word.
ESPORT Servei dedicat a la pràctica d’esport de qualsevol tipus: multi esport, bàsquet, futbol, gimnàstica artística, judo...
TEATRE Coneixement del món del teatre i les arts escèniques.
PLÀSTICA Realització de diferents tallers per experimentar el món de la arts plàstiques.
NATACIÓ Realització de cursets de natació (s’ofereix amb conveni amb entitats esportives com GEiEG i CNB) SOTRAC ofereix la supervisió dels usuaris/es (acompanyament, transport, vestit i desvestit) i les entitats esportives realitzen el curset i supervisen l’aprenentatge.
JARDINERIA Servei per a conèixer el món de la jardineria i l’hort, cuidant i fent créixer un petit hort a l’escola.

Menjadors

Oferim servei de menjador integral amb els següents objectius:
Fomentar la convivència entre els nens i les relacions socials.
 • Convivència en la diversitat: comprendre que el món és format per persones diverses i que això és enriquidor per tots. Respectar els companys que tinguin necessitats especials, siguin els motius que siguin (al·lèrgies, diabetis, obesitat, dificultats motores o sensorials, diversitat cultural o religiosa…).
 • Aprendre jugant: Sense dubte, una de les formes més poderoses d’educar els nens és mitjançant el joc. Podem plantejar molts jocs de caràcter col·lectiu i en què el treball en equip sigui la base per aconseguir l’èxit.
 • Jocs tradicionals: Fer servir els jocs de sempre (el joc del mocador, arrencar cebes, fet amagar, la gallineta cega, Simó diu…) no només els perpetua de generació a generació, sinó que crea un vincle entre pares i fills a l’hora de compartir experiències i històries.

Casal de vacances

Les vacances escolars són un bon moment per oferir als infants activitats de lleure. Amb el casal de vacances donem suport a la necessitat de les famílies de conciliar la vida laboral i familiar, a la vegada que fomentem l’educació integral dels infants i els oferim un espai on gaudir de les vacances convivint amb altres nens i nenes, realitzant activitats educatives engrescadores, que des de la vessant més lúdica ofereixen un espai pedagògic de qualitat.
Organitzem Casals de Vacances de Nadal, Setmana Santa, Intensiu de Juny i Estiu.

Ludoteca

Oferim un servei de LUDOTECA adreçat a esdeveniments familiars, laborals, d'aniversari, .... Un espai on combinem tallers ràpids, zona de joc lliure i zona de jocs grupals per tal que els més petits puguin gaudir del temps lliure i els seus pares o mares segueixin treballant, gaudint d'una festa o qualsevol esdeveniment. 

Tallers

Oferim tallers adreçats als més grans per compartir la nostra experiència i coneixements del món del lleure i l'educació no formal. 
 • Taller de JOCS EN FAMÍLIA. 
 • Taller de JOCS COOPERATIUS.
 • Taller COM ORGANITZEM ACTIVITATS DE LLEURE?
 • Taller MANUALITATS PER TOTHOM. 
Tractar temes relacionats amb el mateix mejador.
 • Nutrició: conèixer els beneficis de diferents aliments i de com són de bones per la salut les fruites i les hortalisses. Es pot fer d’una forma tan senzilla com convidant els nens a dibuixar cartells que es penjaran a les parets.
 • Hàbits saludables: rentar-se les mans i les dents, fer 5 àpats al dia, saber utilitzar els coberts, mantenir una compostura a taula, mantenir bons hàbits d’higiene personal, beure molta aigua i pocs refrescos ensucrats… Podem fer un auca, per exemple, que mostri la història d’un noi que tingui uns hàbits sans i un altre que no els tingui.
 • Proximitat: saber què són els aliments de “km 0” (quilòmetre zero) i per què beneficien a tots. Convidar un pagès de la zona a què vingui a l’escola a explicar com conrea el seu hort pot ser una excel·lent dinàmica.
 • Aliments naturals: comprendre que certs productes són tractats química i industrialment i altres són conreats de forma natural. És una bona idea portar a terme experiments com el de tenir una patata orgànica i una altra de supermercat parcialment submergides en uns gots d’aigua, i veure com evolucionen durant un mes.
 • Creativitat a la cuina: un concurs de receptes aportades pels nens pot ser una bona dinàmica per jugar amb els ingredients i la seva barreja de sabors i colors.
 • Alimentació i esport: podem donar a conèixer els nens alguns aspectes de la dieta d’un esportista conegut i a partir d’aquí parlar del que són els glúcids, els greixos, les vitamines, les proteïnes o la fibra.
 • Reciclatge: on llençar els diferents elements de la brossa. Separar plàstics, papers, vidre, matèria orgànica…
 • Reutilització: saber que podem donar un nou ús a determinats envasos i elements ja usats. Pot ser en forma de tallers de plàstica.

Definir clarament qui forma la comisió del menjador.
 • Estructurar la comissió incloent el director del centre, la persona a càrrec del menjador i la coordinació de monitors. Aquesta organització ha de ser coneguda pels pares i mares, així com pels alumnes en la part que els afecti.
 • Fer un seguiment periòdic del menjador i de les activitats de lleure educatiu.

Definir les interaccions entre el menjador, les activitats de lleure educatiu i les classes lectives.
 • Els horaris, la distribució d’espais, la neteja i ordre d’aquests espais abans i després de les activitats, els temps perquè els nens es rentin les mans, la formació de fileres per entrar… Tot ha d’estar definit correctament i informat a cadascuna de les parts que intervenen.

Definir el paper dels monitors i monitores, en cada moment.
 • Cal deixar escrit, pas a pas, quines tasques ha de desenvolupar l’equip de monitors: supervisió de les fileres, acompanyament dels nens al bany, resolució de conflictes entre els nens